REAL LIFE WORKING GIRL

Τα χαρακτηριστικά του καλού αφεντικού


11 Μαρτίου 2021

Τα χαρακτηριστικά του καλού αφεντικού

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε το ιδανικό αφεντικό ώστε η καθημερινότητα μας στην δουλειά να γίνεται πιο εύκολη. Ποιο είναι όμως το ιδανικό αφεντικό;

Προκαλεί εμπιστοσύνη. Το σωστό αφεντικό ρωτάει και ακούει τις απόψεις όλων.  Συμπεριφέρεται με ωραίο τρόπο στους υπαλλήλους του και δεν ενδιαφέρεται μόνο για την εταιρία αλλά και για τη ψυχική και σωματική τους υγεία.

Κάθε αφεντικό οφείλει να έχει χρόνο με τον κάθε υφιστάμενο του. Εκτός, από τα προγραμματισμένα μίτινγκ, θα πρέπει να μιλά με τον καθένα ξεχωριστά. Στο χρόνο αυτό ο κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τα παράπονά του ή ό,τι τον απασχολεί. Ο σωστός εργοδότης έχει προσωπική επαφή με τους εργαζόμενους με σκοπό να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους και να αναδείξει τις δεξιότητες του καθενός.

Πολλές φορές τα αφεντικά θεωρούν πως όταν ασκούν πίεση στους εργαζόμενους τους, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί στην πραγματικότητα αυξάνουν το άγχος τους, με αποτέλεσμα να γίνονται αντιπαραγωγικοί. Αυτή η μέθοδος οδηγεί πολλές φορές σε παραίτηση του εργαζόμενου ή στην απόρριψη μιας προαγωγής, γιατί δε θέλει να πάρει περισσότερες ευθύνες.

Το σωστό αφεντικό είναι φιλικό και ευχάριστο προς τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρεται για το καλό της ομάδας και κερδίζει την εμπιστοσύνη της. Με αυτό τον τρόπο οι υπάλληλοι παρακινούνται να δουλέψουν περισσότερο, ενώ αυξάνεται το ομαδικό πνεύμα. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως οι εργαζόμενοι προτιμούν να βρίσκονται σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, παρά σε ένα τοξικό περιβάλλον και να παίρνουν υψηλότερο μισθό.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr